28 Mayıs 2013 Salı

Çay saatlerine özel keyifli bir reçete ;)

 Merhabalaaar ((:
  Baharın hoş mahmureliğinin olduğu keyifli bir günden kocaman sevgiler herkese ...
Yazmak istediğim çokça konu olsada, bir süredir gurbetin etkileriyle zaman zaman mutfak ihalesi bana kalıyor evde.Ehh halet-i ruhiye böyle olmak zorunda kalıncada bendeniz yemekte göstermiş olduğum üstün performansı, işin mutfağınıda bilmek gerek diye düşünüp artık her geçen gün dahada ustalaşıyorum( en azından tarafsız jürimin ve deneklerimin fikri bu yönde(:).Haliyle bugünlerde mutfak deneyleriyle haşır neşir olduğum için, çay ve kahvelerinize arkadaş olucak çok keyifli hatta bağımllılık yapıcak bir kurabiye reçetem var payşlaşmak istediğim =)Bu reçete seramik kursu hocam sevgili Duygu'dan almıştım.
Veeee huzurlarınızdaaaaa........

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket oda ısısında ılınmış margarin yada aynı miktarda tereyağ
1 tatlı kaşığı zencefıl
1 paket kabartma tozu
3/4 bardak pudra şekeri
1 paket kabartma tozu yada karbonat( ama 1tatlı kaşığı kadar)
aldığı kadar un
istenirsede vanilya
veedee bolca neşeli sevgi =))

Yapımı ise çok zahmetsiz =)

 Ben genelde tüm kuru malzemeyi, un hariç ılınmış yağın üstüne eleyerek ilave ediyorum ve yoğurmaya başlıyorum, sonra unu azar azar eleyerek ilave ediyorum.Kulak memesi denilen kıvamda olana kadar yoğuruyorum, iyi homojenize olsun diye.)Sonrasında da 20dk. yada yarım saat buzdolapta dinleniyor.Unutup bu dinlence süresini uzattığım zamanlar çokça olmuştur ama sonuç hep tapılası oldu=)) yada ben cok sevdiğimden bana öyle geliyo=)) Dinlenmiş hamuru tezgahta açıyorum, açılan hamurun kalınlığı yüksek olunca piştikten sonra yumuşak, alçak olunca bisküvit kıtırında oluyo bilgine=) Kurabiye kalıbıyla yada istediğin şekilde kesip orta ısıda 170-180 derece gibi rengi değişinceye kadar, buda bir 15-20dk. gibi bir zamana tekabül etmekte, pişiriyorum. Ben dayanamasamda kokusuna fırından çıkıncada biraz dinlenmesi kurabiyelerin selameti için iyi oluyo.Bizim evde çok mümkün olmadı ama kapalı bir kapta yaklaşık 2-3 hafta tazelik garantisi varmış(tarifi aldığım arkadaşım öyle söyledi), o aşamasına şait olamadığım için garantisini veremiyorum =) (pişerkenki kokusu seni fazlasıyla cezbedebilir bu en güzel bisey, birde, 2 tane yada 3 tane ile asla tatmin olmuyosun!!! unutma )Konuşma dili bir anlatıma sahip olsamda reçete bir çok defa ve bir araba mutfakta denenmiştir ve memnuniyet garantisini son kırıntıya kadar veriyorum=)) Kurabiyeleri açıkta unutursan ki biliyorum yapmazsın, biraz yumuşuyolar ve pişerken içindeki kabartıcılara gore az kabarıyor,bunlar püfflerrim=) ayrıca yumuşayan kurabiye hamuruda çeşitli soğuk cheesecake türevi pastalarda taban olarak bisküvili hamur yerine kullanılabilen lezzetli bir hamur sahibi oluyorsun...Hamuru çok pratik ve kullanışlı, malzemelerden tarçın ve zencefili çıkarıp hindistan cevizli ve ayrıyetten üzüm, cevizli versiyonlarını yaptım sonuç onlardada cok güzeldi buda bilgine=)
Dahada afıyetler gele=)) vee şimdiden ellerine sağlık =))
Denediğinde geri bildirimde bulunursan sevinirim bilesin =))

                                                                                                            pek çok öptüm =)(=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder